Boerderijwinkel Géron

Boerderijwinkel Géron

VAN BOERDERIJ NAAR BOERDERIJ & WINKEL


De boerderij (akkerbouwbedrijf) gaat al generaties over van vader op zoon. Op het akkerbouwbedrijf worden aardappelen, suikerbieten, tarwe en gerst geteeld.

Sinds 1985 zijn we kleinschalig begonnen met het erbij verkopen en telen van diverse soorten groente (witte en rode kool, spruiten, wortel, bloemkool), tevens verkoop van eieren, appels etc. Omdat deze teelt van groente te arbeidsintensief was in combinatie met de rest van het akkerbouwbedrijf zijn we hiermee gestopt en krijgen we elke dag verse groente en fruit aangeleverd.

In 1988 is het bedrijf overgenomen door zoon Norbert en zijn vrouw Jenny. Daarna is de winkel door de jaren heen uitgebreid tot een volwaardige groente en fruitwinkel met dagelijks door ons vers gesneden groente en rauwkostsalades.

Onze dochter Britt werkt al een aantal jaren mee op zaterdag en vakanties in de winkel, sinds januari 2022 is zij in onze Maatschap gestapt. Zij is de volgende generatie met weer nieuwe en frisse ideeën. Dat zien we terug in het maken van wraps, pizza’s, groenteschotels, soepen, nieuwe diverse salades etc.

Britt heeft tevens een cursus voedingsleer afgerond zodat ze de klanten meer informatie kan geven over de gezonde en positieve invloed van groente en fruit op de gezondheid.

Wij staan klaar voor jullie elke dag met een glimlach. Met dit leuke team!

​​​​​​​

LOKAAL

We werken ook samen met lokale ondernemers o.a. voor het vlees, zuivel en appels.

Ons vlees komt uit Mechelen van varkenshoederij Kuusj, onze zuivel van Zuivelboerderij Huynen uit Reymerstock en de appels en peren van Fruithof Lemmens uit Schimmert. In de zomer krijgen we de aardbeien van De Zeute Aardbei uit Reymerstock en de blauwe bessen uit Wahlwiller. Honing komt lokaal vanuit Mechelen en omstreken.

Wij vinden het belangrijk om lokaal producten in onze winkel te verkopen.
Zo heb je geen tussen handel maar gelijk van producent naar consument, dat is belangrijk!Van al onze producten zijn de allergenen bekend, u kunt hiernaar vragen bij aankoop in onze winkel.